ΑΠΟΗΧΟΣ – 3 Δεκέμβρη στο ΙΣΟΝ

Η παράσταση της συμπεριληπτικής ομάδας ΈΞΙΣ
στον Κινηματογράφο ΑΒ
στο πλαίσιο του Culture in Athens του Δήμου Αθηναίων

 

Η επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα χορού ΈΞΙΣ παρουσιάζει την παράσταση ΑΠΟΗΧΟΣ στον Κινηματογράφο ΑΒ στο πλαίσιο του Culture in Athens υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Έξι ανάπηροι/ες και μη ανάπηροι/ες χορευτές/τριες συν-κινούνται και δημιουργούν σχέσεις. Σώματα κινούμενα στο χώρο με ακαθόριστη μορφή που γεννούν αισθήσεις και εικόνες. Κάθε στιγμή διαδέχεται την επόμενη χωρίς συγκεκριμένη σειρά με σταθερή αναφορά το χρόνο. Ότι απομένει είναι ο απόηχος μίας ανάμνησης.

“Απόηχος της κίνησης.
Απόηχος στιγμών.
Απόηχος της καρδιάς.
Τι μένει στο τέλος;
Αίσθηση, συναίσθημα και αναμνήσεις σαν απόηχος της ζωής.”

 

Σημείωμα χορογράφων:

Το έργο “ΑΠΟΗΧΟΣ” είναι βασισμένο στη σωματική επαφή. Στόχος των χορογράφων είναι έξι χορευτές και χορεύτριες με μοναδική ταυτότητα να ενώσουν τις κινητικές τους γνώσεις και να προτείνουν μέσα από τον αυτοσχεδιασμό τις δικές τους κινήσεις και τεχνικές. Η κίνηση είναι το βιωμένο συναίσθημα και η βιωμένη εμπειρία που φέρει ο άνθρωπος. Η διαφορετικότητα με την οποία αντιλαμβανόμαστε το ρυθμό, την ταχύτητα και την ποιότητα της κίνησης αποτελεί μοναδικό γνώρισμα του καθένα. Οι σχέσεις ξεκινούν όταν οι άνθρωποι συναντιούνται και παίρνουν μορφή μέσα από τη σύμπραξη των ξεχωριστών βιωμάτων. Στον “ΑΠΟΗΧΟ” αυτή η ένωση μεταφράζεται κινητικά στο πώς η προσωπική κίνηση καταλήγει να γίνεται συντονισμένη χωρίς η απόλυτη ομοιομορφία να είναι αυτοσκοπός. Το ερώτημα μας είναι “Τι μένει στο τέλος μίας σχέσης; Που πάει η νέα εμπειρία;”

Χορεύουν: 

Άννα Βεκιάρη, 

Νατάσα Γάτσιου, 

Ειρήνη Ζάττα, 

Ειρήνη Κουρούβανη, 

Ηλίας Κουρτπαρασίδης, 

Μαρία Κώττη 

 

Σύλληψη – Χορογραφία: Άννα Βεκιάρη & Νατάσα Γάτσιου

Μουσική: Αργύρης Γκατζίκης 

Φωτισμοί: Άννα Βεκιάρη 

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη 

Φωτογραφίες: Studio Kominis 

Παραγωγή: ΈΞΙΣ – Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού

Διάρκεια: 35’

 

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε χρήστες/χρήστριες αμαξιδίου και εμποδιζόμενα άτομα.
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2130411546.
 
(Η είσοδός σας στον χώρο προαπαιτεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (Covid-19) κι έγγραφο ταυτοπροσωπίας.)
Υπό την Αιγίδα του δήμου Αθηναίων
Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας των Πολιτών με αφορμή την “3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία”