Συναντήσεις Αυτοσχεδιασμού & Σύγχρονου Χορού στο Κέντρο Ημέρας ΊΑΣΙΣ

Η ΈΞΙΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας ΊΑΣΙΣ ξεκινάει έναν νέο κύκλο συναντήσεων σύγχρονου χορού & αυτοσχεδιασμού με στόχο τη συνεκπαίδευση, τη συναντίληψη και την εξάλειψη του στίγματος που αφορά τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Ο χορός είναι ο τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά, να επικοινωνήσουμε και να πάρουμε δύναμη μέσα από τη δύναμη της ομάδας.
 
Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για όσα άτομα επιθυμούν να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως εμπειρίας στην κίνηση ή το χορό. Θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:00-7:00 μ.μ. Κάθε μήνα θα ανακοινώνεται η επόμενη συνάντηση.
 
 
Χώρος συνάντησης: Κέντρο Ημέρας ΙΑΣΙΣ
📍28ης Οκτωβρίου 68 & Κότσικα 2, Αθήνα, 10434 (1ος όροφος)
 
Στοιχεία επικοινωνίας και δηλώσεις συμμετοχών:
📞2108210520
✉ iasisdaycenter@gmail.com
 
Η ομάδα των συντονιστών αποτελείται από ανάπηρους και μη ανάπηρους εκπαιδευτές της ομάδας ΈΞΙΣ.
 
 
Λίγα λόγια για την ΈΞΙΣ:
Η ομάδα ΈΞΙΣ είναι μία επαγγελματική συμπεριληπτική (ανάπηρων και μη ανάπηρων χορευτών) ομάδα σύγχρονου χορού, με έδρα την Αθήνα. Δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να συμπεριλάβει τα ανάπηρα άτομα στην τέχνη του χορού. Στόχος της είναι η δημιουργία επαγγελματικών projects και παραστάσεων, η επαγγελματική συν-εκπαίδευση στην τεχνική του χορού και η πρόσβαση στα εκφραστικά και δημιουργικά μέσα του χορού για τους/τις ανάπηρους/ες χορευτές/τριες στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ομάδας αποτελεί η αποδοχή της μοναδικότητας του κάθε σώματος με σκοπό τη συν-δημιουργία και τη συν-αντίληψη. Με τη διοργάνωση σεμιναρίων και τη δημιουργία καλλιτεχνικών projects-παραστάσεων, λειτουργεί ως άξονας κοινωνικής επίγνωσης και ως φορέας ισότιμης συμμετοχής των ανάπηρων ατόμων στην τέχνη του χορού.
https://exisdancecompany.gr/ )
 
 
Λίγα λόγια για το ΙΑΣΙΣ:
Το Iasis | At Centro είναι ένα Κοινοτικό Κέντρο με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία . Λειτουργεί από το 2008 και στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια ανοιχτή δομή παροχής θεραπευτικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, οι οποίοι διαβιούν είτε σε προστατευμένες δομές (οικοτροφεία, διαμερίσματα και ξενώνες), είτε με την οικογένεια τους αλλά και σε οποιονδήποτε στην κοινότητα επιθυμεί να λάβει μέρος στις δράσεις και τις ομαδικές δραστηριότητες που διοργανώνονται.

Απώτερος στόχος του είναι να δράσει τόσο στο επίπεδο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης μέσα από θεραπευτικά προγράμματα, όσο και στο επίπεδο της πρόληψης και της ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία.